Стаклени шишиња на пазарот се очекува да се регистрирам на здрав CAGR од 4,9% во текот на прогноза период 2017 година - 2022 година

VALLEY COTTAGE, N.Y., Sept. 06, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- Compared to plastic bottles, glass bottles demonstrate diminutive competency with respect to their characteristics as a packaging commodity. Despite this, the global demand for glass bottles continues to surge like the effervescence of carbonated drinks. Consumers in developed markets such as Europe still prefer buying beer, wine or non-alcoholic beverages in glass bottles. Unlike plastic bottles, glass bottles continue to be identified for their characteristic advantage in terms of hygiene, aesthetic appeal, durability, and being impermeable.

Производителите на храна и пијалаци производи се активно донесување стаклени шишиња нивните пакувања решенија, со оглед на тоа како овие шишиња може да ја задржи стварта недопрена и исто така го задржат својот вистински вкус во текот на долг временски период. Се дифузија отпорни, стаклени шишиња, исто така, се гледа како витална контејнери за чување на испарливи соединенија, високо-реактивен детергенти и средства за белење. Таквите производи се претежно се користат од страна на потрошувачите во форма на фармацевтски производи, домашните сурфактанти, и козметички производи.

Според Увид на пазарот во иднина, побарувачката за стаклени шишиња ќе се зголемуваат постојано во текот на следните пет години. До 2022 година, глобалниот пазар на стаклени шишиња се очекува да имаат достигна вредност од $ 71 милијарди долари, како одраз на CAGR од 4,9%. Во извештајот, исто така, предвидува дека Азија-Пацифик со исклучок на Јапонија (APEJ) ќе остане на чело на проширување на пазарот во текот на прогноза период.


Post time: 2019-02-13

Претплатете се на нашиот билтен

За информации во врска со нашите производи и ценовникот, Ве молиме да го напуштите вашиот e-mail на нас и ние ќе бидеме во контакт во рок од 24 часа.

Следете нас

на нашите социјални медиуми
  • sns03
  • sns01
  • sns02
+86 13127667988